INBJUDAN TILL FÖRENINGENS VÅRMÖTE OCH HÖSTMÖTE SAMT UTFLYKT

På grund av corona framsköts vårmötet och nu är det snart tid för höstmötet. Vi beslöt att föreningens vår-och höstmöte hålls samma dag vid Sella centrum (Veistokouluntie 2) i Jurva, lördagen 10.10.2020 kl. 13.00. Dagsprogrammet börjar med kaffe, vår-och höstmöte. Ca kl. 14.00 börjar dagens utflyktsprogram.
Jurva är känt för sin träslöjd och speciellt för sin möbeltillverkning. På 1950-60-talet fanns ca 400 möbelsnickare på orten. Nu har vi möjligheten att besöka några äldre träslöjdsverkstäder, byggda på 1950-talet. Verkstäderna finns i kyrkbyn på gångavstånd från mötesplatsen. De som önskar kan även besöka det närliggande Träslöjdsmuseet. Marianne Koskimies-Envall och Jaakko Purtanen är våra guider.

Mäntylä-Hangas snickeri från 50-talet är ännu idag i bruk och hör till vår utflyktprogram.

Anmälningar senast 5.10 till adressen pohjalainenrakennus@gmail.com, eller per telefon till Riitta Jaakkola 0400 925656. Samtidigt kan Ni meddela eventuell specialdiet.

Vi rekommenderar användning av ansiktsmask, ta med egen. Kom ihåg att hålla avstånd och delta inte om Du är sjuk. Besöken på träslöjdsverkstäderna kan ev. inhiberas beroende av corona-läget, om detta meddelas i god tid.

Det här inlägget postades i Yleinen. Bokmärk permalänken.