Kurssit keväällä 2019

Puheenjohtaja Riitta Jaakkola antaa lisätietoa ja ottaa vastaan ilmoittautumiset, 0400 925656, pohjalainenrakennus@gmail.com. Ilmoittautuneet saavat erillisen tiedon maksupäivästä, osallistumismaksut maksetaan yhdistyksen tilille FI91 4928 0010 0428 78.


Teroituskurssi Jurvassa, 16.2.2019

Työkalujen teroituskurssi Hirvelän verstastilassa Jurvassa (Veistokouluntie 2). Kurssilla opetellaan lähinnä puuntyöstöön liittyviä metallisten työkalujen kunnostusta ja teräystä. Liikkeelle lähdetään nauhahiomakoneella, siirrytään hienompaan hiontaan ja lopuksi kiillotukseen. Kurssi alkaa klo 9 ja jatkuu klo 16 saakka, halukkaat voivat jatkaa pidempäänkin. Opettajana 30 vuoden kokemuksella Young Skills osuuskunnan pj. Jaakko Purtanen. Kurssimaksu jäsenille 40,-, muut 70,- sis. aamu- ja iltapäiväkahvit, lounas on omakustanteinen. Ottakaa harjoitustöiksi mukaan omia tylsiä työkalujanne; kirveet, taltat, höylänterät, viikatteet yms. Teroituksen jälkeen ne ovat kuin uusia. Kurssilla on mahdollisuus kokeilla myös perinteistä teroitusta hiontakivillä. Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 12.2.19.


Koristeveiston alkeet Jurvassa 2.–3.3.2019

Kurssilla opitaan veiston työstötekniikkaa; erimuotoisten talttatyökalujen käyttöä. Tekniikkaa harjoitellaan esivalmistetuille koivu/lehmus aihioille esim. kukkia, ornamenttinauhoja, koruriipuksia yms. Mikäli joukossa on pidemmälle edistyneitä, kurssille voidaan tuoda myös omia veistoaihioita. Opettajina Jaakko Purtanen ja Jalmari Laihinen. Verstaan veistotyökalut opiskelijoiden käytössä. Kurssimaksu jäsenille 90,-, muut 130,- sis. Myös aamu- ja iltapäiväkahvit ja vakuutuksen, lounas on omakustanteinen. Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 22.2.19. Majoitus tarvitessa viereisessä opiskelija-asuntolassa 2-hh, 20,-/henkilö, huoneistossa kylpyhuone ja keittiötila.


Ikkunan Puuosien Korjaus- Ja Kunnostus Jurvassa 16.–17.3.2019

opettajina Jaakko Purtanen ja Jalmari Laihinen

Osallistujat tuovat mukanaan korjattavat ikkunapuitteet. Kurssi painottuu ikkunoiden puuosien korjaukseen käsityövälineillä, kunnon mukaan tarvittavaan lahojen osien paikkaukseen yms. Myös ikkunoiden pintaosia voi kurssilla kunnostaa, siihen tarvittavat välineet kuten raspit, maalit, siveltimet täytyy kuitenkin tuoda mukana. Kurssimaksu jäsenille 90,-, muut 130,- sis. Myös aamu- ja iltapäiväkahvit ja vakuutuksen, lounas on omakustanteinen. Opettajat hankkivat paikalle mahdollisimman tiheäsyistä mäntyä puitteiden korjausmateriaaliksi. Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 2.3.19. Majoitus viereisessä opiskelija-asuntolassa 2-hh, 20,-/henkilö, huoneistossa kylpyhuone ja keittiötila.


Kaakeliuunin Muurauskurssi Ilmajoella 1.–5.4.2019

 

Muurauskurssilla Ilmajoen Könninkylässä kunnostetaan maatalon salin kookas kaakeliuuni. Kurssin opettajana toimi emeritus opettaja Aimo Laitila Seinäjoelta. Laitila on toiminut pitkään muurausalan opetustehtävissä ja toimi mm. muurauksen opettajana Seinäjoen ammattikorkeakoulussa rakennuskonservoinnin koulutusohjelmassa. Kurssilla kaakeliuuni puretaan ja kootaan uudelleen, jokainen kurssilainen osallistuu kaikkiin työvaiheisiin. Kurssin käyneet oppivat dokumentoimaan uunin ennen sen purkutyötä, numeroimaan ja purkamaan ja kokoamaan sen uudestaan perinteiseen tapaan saviuunilaastilla, sekä muuraamaan piippua. Tulisijan ympärille olevat halkeilleet kaakelit opitaan korvaamaan. Osallistujilta ei edellytetä kokemusta muurauksesta. Kurssille otetaan enintään 6 opiskelijaa. Kurssimaksu jäsenille 430,-, muut 500,- sisältää aamu- ja iltapäiväkahvit ja lounaan sekä tarvittavan vakuutuksen. Mahdollisen majoituksen järjestämisessä avustetaan. Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 1.3.19.


Savea Seinään”, savirappausta Ylistarossa 30.3.2019 ja 13.4.2019

Kurssilla käydään läpi erilaisia pintoja, laasteja, tekotapoja ja tartuntoja sekä rapataan asuinrakennuksen seiniä. Lopputulokseen vaikuttavat niin laastin koostumus, tartunnat, kerrosvahvuudet, suojaus kuin kuivumisajatkin. Rappaustekniikka on suhteellisen helppo omaksua ja saveaminen sopii kaikille. Huomioitavaa on, että rappaaminen on sotkuista puuhaa, joten kurssiin on varauduttava suojavaattein. Saven erinomaisuus piilee sen paloturvallisuudessa, akustisissa ominaisuuksissa, kauniissa pinnassa ja kyvystä toimia ilman kosteuden tasaajana. Savi sopii niin uuteen kuin vanhaankin rakennukseen. Kurssin opettajana toimii konservaattori Liisukka Oksa. Kurssille otetaan enintään 8 opiskelijaa. Kurssimaksu jäsenille 90,- muille 130,- sisältäen aamu- ja iltapäiväkahvit ja lounaat. Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 12.3.19

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.