IKKUNANKUNNOSTUSKURSSI Teuvalla syksyllä 2019

Ovatko vanhat ikkunasi kunnostusta vailla? Haluaisitko kunnostaa ne alkuperäiseen kuntoon mutta tarvitsisit oppia? Tai haluatko muuten vain oppia uusia arvokkaita kädentaitoja? Tule mukaan oppimaan vanhojen ikkunoiden kunnostusta perinteisin menetelmin!

Pohjalainen Rakennusperintö ry järjestää Teuvalla Ikkunankunnostuskurssin syksyllä 2019. Kurssin paikallisena yhteistyökumppanina toimii Teuvalaisen Kulttuurin Tuki ry. Kurssi pidetään Teuvalla Suomen Yrittäjäopiston tiloissa (ent. TEAK, Rasintie 1) kahtena lokakuisena viikonloppuna 5.-6.10 ja 19.-20.10.2019. Kurssin opettajina toimivat mestaritimpuri Mikko Mäntymäki Teuvalta ja rakennuskonservaattori Liisukka Oksa Kristiinankaupungista.

Vanhat ikkunat on yleensä tehty sydänpuusta, jonka kestävyys ja elinikä uusiin verrattuna on omaa luokkaansa. Työ kannattaa ja palkitsee tekijänsä!

Vanhojen ikkunoiden kunnostustyö joudutaan usein aloittamaan puuosien korjauksella. Kurssilla perehdytään tarvittaviin puutöihin, jotka voi tehdä käsityökaluilla. Tällaisia töitä voivat olla ikkunan tippalistan ja alapuitteen korvaaminen uudella ja puitteeseen tehty paikkaus. Ota mukaan oma ikkunasi, joka vaatii korjausta. Puuosien kunnostusta ohjaa Mikko Mäntymäki, hän antaa neuvoja myös työn jatkamiseen kotiverstaalla.

Vanhojen ikkunoiden pintaosien kunnostuson aikaa vievää puuhaa. Työ ei kuitenkaan ole vaikeaa ja jokainen kärsivällinen vanhan talon asukas oppii työn kurssillamme!
Liisukka Oksan johdolla käydään läpi eri aikakausien ikkunoiden historiaa ja ominaispiirteitä sekä käsitellään perinteisen ikkunaentisöinnin työvälineitä ja materiaaleja. Kunnostuksen kaikki työvaiheet käsitellään vaihe vaiheelta – kitin, lasin ja maalin poistoa ikkunanpuitteista, helojen ja saranoiden käsittelyä, lasien puhdistusta sekä puitteen lasitusta pellavaöljykitillä ja maalausta pellavaöljymaalilla. Näitä työvaiheita pääset kurssilla työstämään omiin ikkunoihisi. Ohjeet ja neuvot työn jatkamiseksi saat Liisukalta kaupan päälle!

Kurssimaksu Pohjalainen Rakennusperintö ry:n jäsenille on 180,- ja muille 220,-. Kurssimaksu sisältää opetuksen neljänä (4) kurssipäivänä, ryhmävakuutuksen sekä aamu- ja iltapäiväkahvit päivittäin.

Mukaan tarvitset vanhoja ikkunoita, työvaatteet ja työhanskat sekä puhdistukseen rättejä! Kurssipaikalle varataan työvälineiden lisäksi öljykittiä ja valkoista öljymaalia sekä lasituslankaa, samoin paikkauspuuta ja mahdollisuuksien mukaan vanhaa lasia.

Kurssilaisilla on mahdollisuus tilata kurssille edullinen tarvikepaketti, joka sisältää laadukkaan siveltimen, kittiveitsen, ns. joutsenkaulasiklin, minikaapimen, 2 kpl lasituslankaa sekä pellavaöljykittiä ja pienen purkin pellavaöljymaalia. Tarvikepaketin hinta on 80,- (sis ALV). Mikäli haluat tarvikepaketin, kerro se ilmoittautumisen yhteydessä! Mikäli et halua lunastaa tarvikepakettia, arvioimme korvauksen käyttämillesi tarvikkeille kurssin päättyessä.

Voit halutessasi ottaa mukaan myös omia työvälineitäsi, kuten skrapan, kittiveitsen ja lasitusvarasan, tylsän puutaltan tai puukon. Niitä toki on varattuna kurssipaikallakin. Mukaan voit ottaa myös maaleja ja kittiä, mikäli niitä löytyy varastoistasi.

Ruokailemme omin eväin ja kirkonkylässä löytyy halukkaille ruokapaikkoja. Mikäli haluat majoittua Teuvalla, avustamme yöpymispaikan löytämisessä. Kauempaa tuleville pyritään järjestämään kimppakyytejä.

Tiedustelut ja ilmoittautuminen viimeistään 15.9.2019:

Riitta Jaakkola, pj. Pohjalainen Rakennusperintö ry. pohjalainenrakennus@gmail.com

0400 925656

Erkki Hakala, pj., Teuvalaisen Kulttuurin Tuki ry., erkki.hakala@catella.fi, 050 362 5768

 

 

 

 

 

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.